ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ

Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2008 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μεγαλοπρεπούς μνημείου,στη δυτική έξοδο του Τσοτυλίου,παρουσία πολλών επισήμων, πλήθους κόσμου, κατοίκων της περιοχής Βοϊου και Γρεβενών.

mastora1

Αναμνηστική φωτογραφία των επισήμων μπροστά στο μνημείο του μάστορα μετά το πέρας των αποκαλυπτηρίων.

 

Την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων οργάνωσαν και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος φοιτησάντων στο Γυμνάσιο Τσοτυλίου, φορείς οι οποίοι είχαν και την όλη ευθύνη ανέγερσης του μνημείου και υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Κοζάνης και του Δήμου Τσοτυλίου.

Της αποκάλυψης προηγήθηκε αγιασμός που τελέσθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο ενώ χαιρετεσμό απηύθυναν, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κοκόλης, ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Γεώργιος Δακής και ο Δήμαρχος Τσοτυλίου κ. Μανώλης Γκάσης. Όλοι τους επαίνεσαν και συγχάρηκαν τους δύο φορείς που πέτυχαν την πραγματοποίηση ενός πολύχρονου ονείρου και μιας επιθυμίας δεκαετιών.

Τελετάρχης και υπέυθυνος της όλης διαδικασίας κατά την εκδήλωση ήταν ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Βαλκάνος, άψογος καθόλα κατά γενική ομολογία.Κύριοι ομιλητές που ανέπτυξαν το ιστορικό και το ευρύτερο μήνυμα ανέγερσης του μνημείου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Τζούλης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου φοιτησάντων στο Γυμνάσιο Τσοτυλίου κ. Αλέξανδρος Μπακαϊμης, ο οποίος για μια ακόμη φορά θαυμάστηκε για την ευγλωττία, καθαρότητα αλλά και ουσία του λόγου του Την αποκάλυψη του μεγαλοπρεπούς μνημείου έκανε ο τ. Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νικόλαος Τσιαρτσιώνης, εν μέσω θερμοτάτων επευφημιών και συγκίνησης των παραβρεθέντων. Ο κ Τσιαρτσιώνης.ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο ως ο Υπουργός που ενέκρινε τη χρηματοδότηση του μνημείου, ικανοποιώντας ένα αίτημα και μια ιερή υποχρέωση δεκαετιών όλων των δυτικομακεδόνων.

Τιμητικές πλακέτες προσφέρθηκαν , στον τ. Υπουργό κ. Ν. Τσιαρτσιώνη, Νομάρχη Κοζάνης κ. Γ. Δακή και Δήμαρχο Τσοτυλίου κ. Μ. Γκάση, για τη συμβολή τους στην ανέγερση του μνημείου.Μετά την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων, ο Δήμαρχος Τσοτυλίου παρέθεσε γεύμα στην αίθουσα του Οικοτροφείου..

mastora2

Ο κ. Νικόλαος Βαλκάνος απονέμει τιμητική πλακέτα

στο Δήμαρχο Τσοτυλίου κ. Μανώλη Γκάσηmastora3

Ο κ. Αλέξανδρος Μπακαϊμης απονέμει τιμητική πλακέτα

στο Νομάρχη Κοζάνης κ. Γεώργιο Δακή

mastora4

ο τ.Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νικόλαος Τσιαρτσιώνης παραλαμβάνει

τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιο Τζούλη