ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
                       Όχι στην κυνική απόφαση της Αθήνας για τους λαθρομετανάστες

Προς:
1) Υπουργό Εθνικής Άμυνας
2)     «          προστασίας του πολίτη
3)     «         Εσωτερικών                                                       21/3/2012
4) Βουλευτές Νομού Κοζάνης
5) Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
6) Δήμαρχο Δ. Βοΐου
7) Μ.Μ.Ε.
Η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (μέλη της 70 σωματεία)
Η Βοϊακή Εστία, η Εταιρεία Μελετών Άνω Βοΐου, ο Σύνδεσμος Φοιτησάντων στα ιστορικά Εκπαιδευτήρια Τσοτυλίου, ο Σύλλογος Νεαπολιτών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Αυγερινιωτών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Δαμασκηνιωτών Θεσσαλονίκης, και ο Σύλλογος Τσοτυλιωτών και φίλων Τσοτυλίου Θεσσαλονίκης,

Εκφράζοντας τα αισθήματα και τις έντονες ανησυχίες των κατοίκων της κατά τα άλλα εντελώς ξεχασμένης περιοχής του Βοΐου,
Διαδηλώνουν
Την απόλυτη αντίθεσή τους στην κυνική απόφαση που πήρε η Αθήνα, δια των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, να χρησιμοποιηθεί ο τόπος τους ως η ανθρώπινη χωματερή των λαθρομεταναστών και ως ο Καιάδας για την απόρριψή τους, προκειμένου έτσι να αρχίσει η αποσυμφόρηση της πρωτεύουσας και η εμπορική αξιοποίηση του κέντρου της, που έχει μεταβληθεί σε άντρο τοξικομανών και ζούγκλα εγκληματικής συμπεριφοράς, λόγω της αβελτηρίας και της ανικανότητας των ιδίων διαχρονικά κυβερνητικών υπευθύνων που ουδέποτε κατόρθωσαν να αντιληφθούν τη φύση και το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος και να συνθέσουν ένα σχήμα συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Η επιλογή τους, τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, να  θυσιάσουν με αδιάντροπη και ομολογημένη ωμότητα την Επαρχία Βοϊου για να σώσουν το κέντρο της Αθήνας, δείχνει για ακόμη μια φορά το πνεύμα του αθηναϊκού εγωκεντρισμού, εις βάρος της ακριτικής Ελλάδος, αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ένας τέως δήμαρχος της Αθήνας και κυρίως συμπατριώτες Κοζανίτες πολιτικοί, είναι εκείνοι που πρότειναν τη Νεάπολη και το Βοϊο ως την πιο κατάλληλη χωματερή της πρωτεύουσας.
Τους πληροφορούμε πως ανάλογη θα είναι και η ανταμοιβή τους, εν όψει εκλογών!

Τυχόν πραγματοποίηση της απόφασης θα σημάνει την οριστική καταδίκη σε θάνατο μιας είδη ερημωμένης και παρατημένης από κεντρική εξουσία περιοχής, που θα τη διασχίζουν πλέον εξαγριωμένες ομάδες απελπισμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων από τα πέρατα του Τρίτου κόσμου, που θα διώξουν και τους τελευταίους εναπομείναντες κατοίκους.
Η αναίδεια της απόφασης γίνεται αφόρητη εξαιτίας και της απόπειρας εξαγοράς των κατοίκων με δήθεν «ανταποδοτικά τοπικά οφέλη»!!!
                                                                 Καλούμε
Τους αρμόδιου να συνέλθουν και να αναζητήσουν άλλες λύσεις, πριν οι ενέργειές τους προκαλέσουν συνέπειες τις οποίες κάθε σοβαρός και νοήμων άνθρωπος μπορεί να προβλέψει. Δεν λύνεται κύριοι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, απλώς αν «ξεβρωμίσει η Αθήνα (κατά δήλωση Υπουργού) όταν η «βρώμα» αυτή μεταφερθεί, εντός της χώρας, στη «αγνή και πεντακάθαρη» Γη του Βοΐου. Εδώ δεν είναι Ελλάδα;
-------------***---------------
Υπογράφουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ως άνω φορέων