ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Δ.Σ.Θ.                     
                ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ  Δευτρα  2/12/2013 ρα  5.30 μ.μ.


Με πρωτοβουλα της Ομοσπονδας Δυτικομακεδονικν Σωματεων Θεσσαλονκης, την Δευτρα 2/12/2013, πραγματοποιθηκε  συνντηση του Περιφερειρχη Δυτικς Μακεδονας κ. Γεωργου Δακ με τα διοικητικ Συμβολια των 70 Δυτικομακεδονικν Σωματεων μελν της Ομοσπονδας.
Τον κριο Δακ συνδευαν: Ο Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Κοζνης Γιννης Σκουτης, ο Πρεδρος του Π.Σ. Γιργος Παπαδπουλος, η Εκτελεστικ Γραμματας Νατσα Τστσου, ο Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Γρεβενν Γιργος Δασταμνης, ο Αντιπεριφερειρχης Ανπτυξης Χρστος Ευαγγλου, ο Αντιπερειφερειρχης Κοινωνικς Συνοχς Φιλτας Ταλδης, ο Πρεδρος της ΑΝΚΟ Κυρικος Μιχαηλδης, και ο Διευθυντς της ΑΝΚΟ Γιργος Αμανατδης.
Επσημοι προσκεκλημνοι που παρακολοθησαν τις εργασες της ημερδας αυτς ταν και Οι, Υπουργς Μακεδονας-Θρκης κ. Θεδωρος Καρογλου, και ο Περιφερειρχης Κεντρικς Μακεδονας κ. Απστολος Τζιτζικστας, οι οποοι απηθυναν και σντομο χαιρετισμ.
Η εκδλωση πραγματοποιθηκε στη αθουσα εκδηλσεων της Ομοσπονδας, Βενιζλου 30, η οποα εναι δωρε του αειμνστου ζεγους Λουκ και Ελπινκης Παπαναστασου, με σκοπ να πραγματοποιον εκε τα σωματεα μλη της Ομοσπονδας, δωρεν, τις εκδηλσεις τους.
Εκ μρους της Ομοσπονδας και των σωματεων μελν, εισηγσεις καναν, ο Πρεδρος της Ομοσπονδας κ. Γεργιος Τζολης και οι τσσερις πρεδροι των συλλγων, των πλεων, Κοζνης ,Φλρινας, Γρεβενν και Καστορις.
Επιπλον, πολλο σνεδροι εκπρσωποι σωματεων θεσαν ερωτματα προς τον κριο Δακ και τους Αντιπεριφερειρχες και προβαλλαν τα συλλογικ τους αιτματα, μαζ με προτσεις θεμτων που αφορον στις ιδιατερες πατρδες τους, ζητντας απ την Περιφρεια  να παρμβει και να δσει λσεις. Απαντσεις στα ερωτματα των εκπροσπων των σωματεων δωσαν οι Αντιπεριφερειρχες και οι εκπρσωποι της ΑΝΚΟ.
Απ την πλευρ του ο Κ. Περιφερειρχης, αφο κουσε με προσοχ τα σα οι απδημοι δυτικομακεδνες κατθεσαν, κανε πλρη ενημρωση για την κατσταση που επικρατε στη Δυτικ Μακεδονα, ανλυσε τον Περιφερειακ σχεδιασμ δρσης και δωσε απαντσεις σε λα τα ερωτματα των αντιπροσπων των σωματεων.
Η λη εκδλωση ταν κρως επιτυχς, ουσιαστικ και κατ κοιν δλωση ωφλιμη και απαρατητη. Και πως τονσθηκε απ τους ομιλητς, εναι απατηση των δυτικομακεδνων της Θεσσαλονκης, να καθιερωθε ως μνιμη σταδιακ ενημερωτικ υποχρωση της Περιφρειας προς τους απδημους δυτικομακεδνες. Κεντρικ και κυραρχο ατημα των σωματεων, που κατατθηκε ως κραυγ αγωνας, αναδεχθηκε η οικονομικ κατσταση των πολιτιστικν συλλγων και ο απαρδεκτος αποκλεισμς τους απ κθε οικονομικ βοθεια εκ μρους της πολιτεας,
Η Ομοσπονδα, παρδωσε στον Κ. Δακ, συνοπτικ Υπμνημα με τα θματα λων των σωματεων, απαιτντας την μεση και θετικ του παρμβαση, εν ο κ. Περιφερειρχης πρσφερε στον Πρεδρο της Ομοσπονδας κ. Τζολη τον καλασθητο Τμο « Δυτικ Μακεδονα Ιστορα και πολιτισμς» και να  πλινο γυναικεο ειδλιο απ τα ευρματα  Μακεδονικο τφου της  Σπηλις Εορδαας.

 Για την Ομοσπονδα
                                                  

Ο πρεδρος  ΤΖΟΥΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ